Tentoonstelling With Pride: regenbooggeschiedenis & jij

Met trots presenteert IHLIA de tentoonstelling With Pride: regenbooggeschiedenis & jij. In deze tentoonstelling vind je de inspirerende verhalen van hen die de weg vrij(er) hebben gemaakt voor lhbtqi+-personen na hen, dus ook voor jou!

De tentoonstelling vertelt onder meer verhalen over de eerste protesten eind jaren zestig/zeventig, de aidsepidemie uit de jaren tachtig en negentig en BIPOC trailblazers. De tentoonstelling nodigt je uit om te onderzoeken hoe de onderwerpen van toen nu nog steeds relevant zijn. Misschien zit je bij een GSA en herken je jouw GSA in de organisatie van Paarse September uit de jaren tachtig of in de onderwerpen waar Strange Fruit zich mee bezighield. Het verleden kan een enorme inspiratiebron zijn voor het heden

With Pride is het online platform voor regenbooggeschiedenis. Je gebruikt het bijvoorbeeld voor jouw (profiel)werkstuk of presentatie en jouw docent kan het gebruiken om de vaak heteronormatieve maatschappijleer-, geschiedenis-, en literatuurlessen leuker en inclusiever te maken. Op het platform vind je meer dan honderd verhalen over personen, organisaties en manifestaties.

In de tentoonstelling vind je tien highlights en video’s van zes jongeren waarin zij vertellen hoe regenbooggeschiedenis hen inspireert.

Ben jij ook geïnspireerd geraakt door de verhalen van With Pride? Vertel het ons! Maak een filmpje over je favoriete verhaal en maak kans op 2 tickets voor de voorstelling Queer Planet van HNT Jong!

Hoe doe je mee:

1) Ga naar withpride.ihlia.nl en kies je favoriete venster uit.

2) Vertel in een filmpje van max. 3 minuten waarom dit verhaal je raakt, inspireert, blij maakt of aan het denken zet.

3) Deel het filmpje op social media onder de hashtag #withpride

De actie loopt t/m 5 november. Op 6 november maken we de winnaars bekend!

De winactie wordt mede mogelijk gemaakt door: HNTJong, Savannah Bay en Rose Stories